Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că de Sărbători nu se vor introduce restricții noi, cele de până acum rămânând în vigoare.

„Cum va fi de Crăciun: am discutat măsurile în vigoare și nu vom introduce restricții noi de sărbători, însă restricțiile care sunt acum în vigoare rămân toate în vigoare. Aceste restricții sunt obligatorii, nu este ceva opțional. Vă rog să vă conformati acestor restricții, dacă nu doriți să ajungeți de sărbători în spital. Repet:  restricțiile rămân de sărbători, nu se adaugă altele noi”, a spus șeful statului.

„Pandemia, din păcate, este cu noi. Chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate, nu putem să spunem că lucrurile stau bine, avem din păcate foarte multe persoane la ATI și, din păcate, prea multe persoane decedate în fiecare zi. Vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți pe ceilalți de boală. Nu-i de joacă!”, a completat președintele Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19.

La discuțiile cu șeful statului au participat premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.