Iohannis: Profesorii pot inspira elevii în a lua, în mod informat, decizia corectă pentru sănătatea lor

0
61

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, în care afirmă că profesorii sunt veritabile modele pentru elevii lor, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării ca cea mai bună formă de protecţie împotriva COVID-19.

„Educaţia este cheia unei societăţi puternice, care cunoaşte o dezvoltare sustenabilă şi o economie competitivă. Dragi dascăli, dumneavoastră aveţi puterea de a transforma oameni, comunităţi şi chiar întreaga societate. Sunteţi cei care formează generaţiile viitoare, care formează caractere şi oferă tuturor copiilor, prin educaţie, şansa la o viaţă mai bună. Cadrele didactice sunt veritabile modele pentru elevii lor. De aceea, mai ales în acest context extrem de complicat, prin exemplul dumneavoastră, puteţi inspira elevii în a lua, în mod informat, decizia corectă pentru sănătatea lor, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării ca cea mai bună formă de protecţie împotriva COVID-19”, spune şeful statului în mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială.

El arată că motto-ul care însoţeşte, anul acesta, ziua de 5 octombrie la nivel internaţional este „Profesorii – în centrul procesului de recuperare în educaţie” şi că acesta este o „confirmare a faptului că doar împreună, prin susţinerea şi implicarea cadrelor didactice, putem depăşi decalajul educaţional generat de perioada pandemică”.

„Bucuria de a dărui cunoaştere şi de a modela destine este simţită de fiecare profesor, care îşi dedică întreaga sa activitate dezvoltării fiecărui elev în parte şi societăţii în ansamblu. Este o vocaţie unică şi, trăind la rândul meu acest sentiment, înţeleg, dragi dascăli, misiunea pe care o aveţi, greutăţile pe care le întâmpinaţi şi nevoia de a fi mereu alături de elevi. Pandemia a adus provocări şi temeri multiple pe care însă aţi găsit puterea să le depăşiţi şi să le transformaţi în emoţii pozitive: încredere, hotărâre şi solidaritate”, mai spune Iohannis.

 

Articolul precedentLista localităților care au depășit rata de incidență COVID de 6 cazuri la mia de locuitori
Articolul următorCNSU: Solicitarea de asistenţă internaţională pentru achiziţia de Tocilizumabum, aprobată