Iohannis: Ideile toxice împotriva vaccinării, un atac direct împotriva umanității

0
55

Președintele Klaus Iohannis a declarat că sute de oameni mor în fiecare zi și alții agonizează în saloanele de terapie intensivă din cauza infectării „cu acest virus teribil cu care ne confruntăm”, foarte mulți fiind victimele „unor fanatici conspiraționiști și populiști cinici care propagă idei toxice împotriva vaccinării, ceea ce reprezintă un atac direct împotriva umanității”.

Președintele Klaus Iohannis a spus că din păcate, situația pandemică, pe lângă criza sanitară profundă, a favorizat manifestările de ură, indiferență, intoleranță, antisemitism și xenofobie.

În acest context, comunicarea în mediul on-line a devenit cel mai important și răspândit instrument, un mediu în care dezinformările, discursul plin de ură și știrile false s-au propagat foarte ușor și au alimentat sentimente de neîncredere și nesiguranță.

„Să nu rămânem indiferenți în fața acestui avânt care riscă să macine fundamentul democrației noastre. Astfel de manifestări sunt absolut intolerabile și avem datoria, fiecare dintre noi, să sancționăm cu celeritate, dur și ferm, orice derapaj și să apărăm drepturile și libertățile fundamentale, democrația și valorile europene”, a declarat președintele Iohannis.

 

Articolul precedentManagerul SCU „Grigore Alexandrescu”, despre lucrurile esențiale care lipsesc din sfera pediatriei
Articolul următorVoiculescu, despre plafonarea contribuțiilor la sănătate