Iohannis despre nerespectarea contractului de către AstraZeneca: Lucrurile nu pot fi trecute cu vederea

0
84

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi cu privire la intenția Comisiei Europene de a da în judecată producătorul vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca că se analizează acest demers și că lucrurile nu pot fi trecute cu vederea.

”Contractele au fost făcute de Comisie (Comisia Europeană – n.r.) și, în consecință, vom vedea cum se poate structura cel mai bine acest demers. Este, evident, dezamăgitor. S-a făcut o contractare care nu a fost respectată de furnizor. Lucrurile nu pot fi trecute cu vederea pur și simplu”, a declarat președintele Iohannis întrebat dacă România se va regăsi printre statele UE care vor susține demersul de a da în judecată AstraZeneca pentru nerespectarea livrărilor.

Reamintim că AstraZeneca a stârnit nemulţumirea UE în ianuarie, atunci când a anunţat că nu va putea să livreze blocului comunitar numărul de doze anticipat iniţial.

Ad in title

Până la sfârşitul primului trimestru, compania a livrat UE 30 de milioane de doze şi nu 100 de milioane de doze, așa cum se prevede în contractul cu UE. Acest fapt a făcut să se încetinească campaniile de vaccinare din ţările din UE.

AstraZeneca speră să livreze aproximativ 70 de milioane de doze până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru din acest an, când ar fi trebuit să ofere toate cele 300 de milioane de doze prevăzute în înţelegerea cu UE, potrivit Politico, relatează Reuters.

Articolul precedentINSP: 948 cazuri confirmate cu varianta britanică a SARS-CoV-2, până pe 18 aprilie. 27 de persoane au decedat
Articolul următorKlaus Iohannis: Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi