Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că este optimist cu privire la evoluția pandemiei de COVID-19. El a precizat că lucrurile vor arăta mai bine dacă „avem răbdare” și respectăm măsurile impuse de autorități.

„Datele de astăzi ne arată că avem motive pentru un optimism moderat. Vedem că nu a crescut numărul de cazuri față de zilele anterioare și cred că se confirmă ceea ce spun de câteva zile încoace, că, în ceea ce privește numărul de cazuri noi, ne situăm pe un platou. Tot astăzi am putut să observăm că numărul persoanelor vindecate este aproximativ egal cu numărul persoanelor care, din păcate, au fost detectate cu această boală. Să vedem dacă, în zilele următoare, acest trend se confirmă. Putem să spunem însă deja că măsurile care au fost luate de autorități au fost măsurile corecte, au fost măsurile adecvate”, a transmis președintele.

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe cetățeni să aibă „răbdare” și să respecte în continuare măsurile, astfel încât în cel mult două săptămâni să vedem o îmbunătățire a situației.

„Lucrurile vor arăta și mai bine dacă avem răbdare și dacă respectăm în continuare cu sfințenie aceste măsuri. Dacă o facem, atunci peste o săptămână, două, vom putea să avem rezultate care arată o îmbunătățire netă a situației”, a spus șeful statului.

De asemenea, președintele s-a referit și la campania de vaccinare despre care a spus că „trebuie să fie un succes”. Săptămâna viitoare vor avea loc discuții în acest sens, la Palatul Cotroceni.