Iohannis: A fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgenţă. Sunteţi eroii noştri

0
105

Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat, joi, personalul din medicina de urgenţă cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicinei de Urgenţă, afirmând că acesta, prin „dăruirea” şi „abnegaţia” cu care îşi face meseria, salvează vieţi şi oferă speranţă oamenilor bolnavi.

„Doamnelor, domnilor, vă admir. Vă admir pentru dăruirea, pentru abnegaţia cu care vă faceţi profesia. Salvaţi vieţi în fiecare zi, daţi speranţă oamenilor bolnavi şi pentru asta meritaţi nu doar felicitări, ci şi mulţumiri”, a spus şeful statului, după ce a vizitat Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar-Arseni.

Președintele a precizat că UPU de la Spitalul Bagdasar-Arseni se va deschide în zilele următoare şi este o unitate model.

„Este o unitate model, modernă, o unitate care a apărut aici dintr-o colaborare foarte bună între Primăria Sectorului 4 şi Ministerul Sănătăţii. Iată că dacă lucrează împreună autoritatea locală cu autoritatea centrală se pot realiza astfel de proiecte. Primăria de sector s-a ocupat de clădirea propriu-zisă, iar Ministerul Sănătăţii a folosit fonduri europene pentru dotare. Este o dotare ultramodernă. Este un exemplu de cum ne dorim să arate spitalele din România şi sunt convins că în anii care urmează vom din ce în ce mai multe nu doar unităţi, ci întregi spitale. Vă felicit pe toţi cei care aţi contribuit la realizarea acestei unităţi de primiri urgenţe – şi reprezentanţii ministerului şi ai DSU, ai primăriei de sector şi îi rog pe ceilalţi să urmeze acest exemplu”, a adăugat Iohannis.

Şeful statului a reiterat că cei din personalul medical sunt eroii acestei perioade.

„A fost un an infernal pentru personalul din medicina de urgenţă acest an pandemic în care lucrurile s-au complicat peste măsură şi ştiu că aţi lucrat până la epuizare, aţi salvat foarte multe vieţi şi aţi contribuit semnificativ la buna gestionare a situaţiilor complicate în această pandemie. Împreună cu tot personalul medical aţi fost în prima linie, sunteţi eroii noştri şi românii trebuie să înţeleagă că nici nu se pot aduce suficiente mulţumiri pentru munca care a fost depusă şi de personalul UPU şi de tot corpul medical”, a declarat preşedintele.

Vizita şefului statului la unitatea medicală a avut loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicinei de Urgenţă.

Articolul precedentVIDEO Rolul psihologului în societate și în menținerea unui echilibru psihic și emoțional al fiecărui om
Articolul următorCNCAV: O nouă tranșă de vaccin anti-COVID de la compania farmaceutică Johnson&Johnson ajunge în ţară