Ioana Ursu, noul secretar de stat in Ministerul Sanatatii cu atributii principale in politica medicamentului

0
64

Ioana Ursu, in varsta de 33 de ani, este noul secretar de stat în Ministerul Sănătății (MS), se arata intr-un comunicat de presa al MS. Printre activitatile pe care le va desfasura in cadrul institutiei, Ioana Ursu va coordona si politica medicamentului.

Numirea Ioanei Ursu in functia de secretar de stat in MS cu atributii principale in politica medicamentului vine ca o confirmare a priorității ministrului Vlad Voiculescu de a asigura accesul pacienților din România la medicamentele de care au nevoie și de a reforma profund acest sector al politicilor de sănătate, potrivit comunicatului de presa.

Absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hațeganu” din Cluj-Napoca, noul secretar de stat are o experiență de peste 10 ani în formularea de politici farmaceutice și în elaborarea mecanismelor de finanțare a medicamentelor. A obținut diplome de master în Științe Politice de la Université Paris-Est Marne-la-Vallée din Paris și în Politici Internaționale de Sănătate de la London School of Economics din Londra. Potrivit Ministerului Sanatatii, Ioana Ursu, a fost asociat extern, de-a lungul carierei desfășurată în Marea Britanie și Germania, al National Institute for Clinical Excellence (NICE) din Londra, consultant senior la Evidera Inc. din Londra și fondator al Mapping Health Ltd, companie care a lucrat, printre alții, cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Ad in title

La capitolul politici de sănătate, Ioana Ursu a realizat design de pachete de beneficii farmaceutice în cadrul sistemelor de asigurări de sănătate, a formulat recomandări de management și eficientizare a costurilor din sisteme de sănătate și a dezvoltat sisteme de decontare bazate pe evidențe clinice și economice, se mai arata in comunicatul de presa.

Articolul precedentAl doilea caz de virus Zika in Romania: un baiat de 10 ani care locuieste in Guyana Franceaza si care a venit in vizita in tara
Articolul următorAbordarea moderna a neuropatiei diabetice, in prim plan cea de-a cincea editie a Scolii de Vara NeuroDiab