Ioana Mihăilă, despre diferențele numărului de decese COVID-19 raportate

0
466

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat referitor la diferențele dintre numărul de decese provocate de COVID-19, din sistemele de raportare, că există o comisie care le analizează, fiind „câteva chei de verificare” pe care comisia le-a luat legate de raportările din spitalele COVID sau suport COVID și din datele furnizate de către Institutul Național de Statistică.

„În acest moment, raportarea deceselor provocate de COVID-19 se face în sistemul Alerte MS, unde spitalele raportează totalul numărului acestora. Raportarea din CoronaForms, cea care transmite datele oficiale care sunt prelucrate și preluate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), sunt datele care sunt deja validate de către reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică. Există diferențe legate de numărul de decese raportate între cele două baze de date, există o comisie care analizează aceste diferențe, există câteva chei de verificare pe care comisia le-a luat legate de raportările din spitalele care sunt COVID sau suport COVID și din datele furnizate de către Institutul Național de Statistică. Așteptăm rezultatul final pentru că nu dorim să ne lansăm în afirmații până când nu avem o certitudine”, a declarat ministrul Sănătății.

Articolul precedentSuma pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID la cabinete, crescută la 40 lei
Articolul următorCîțu, despre certificatul verde: Detaliile au fost trimise STS de foarte mult timp