Ioana Mihăilă: Digitalizarea are scopul de a debirocratiza și de a eficientiza munca medicilor practicieni

0
339

„În Planul Național de Redresare și Reziliență avem trei reforme, două capitole mari de investiții și unul de digitalizare”, a declarat ministrul Sănătății, dr. Ioana Mihăilă, în cadrul ceremoniei oficiale a celui de-al 29-lea Congres Național al Societății Române de Endocrinologie.

„Partea de digitalizare a fost gândită cu scopul de a debirocratiza și de a eficientiza munca medicilor practicieni. Acesta este scopul primordial, iar un alt scop este de culegere eficientă a datelor și de a lua decizii fundamentate științific și fundamentate pe date reale și foarte bine structurate și organizate”, a precizat dr. Ioana Mihăilă.

„Există apoi în PNRR partea de investiții în infrastructura spitalicească, dar și în infrastructura prespitalicească. Sunt și trei capitole mari de reformă. Una care ține de eficientizarea cheltuirii banului public în Sănătate, și vorbim de noi reglementări în contractul – cadru, reglementări care să fie fundamentate și cu impact pozitiv pe viitor, cu scopul de a favoriza asistența medicală prespitalicească, dar și de a pilota și de a dezvolta plăți bazate pe rezultat și de a premia acele centre de excelență care obțin rezultate medicale deosebite. De asemenea, există o reformă care privește managementul în sănătate și resursa umană în sănătate. O altă reformă privește investițiile în sănătate. Acestea sunt planurile structurate în PNRR”, a explicat ministrul Sănătății.

„Avem la nivelul Ministerului Sănătății planuri legate de programul de prevenție, pe care sperăm să le pune în practică”, a mai precizat dr. Ioana Mihăilă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul celui de-al 29-lea Congres Național al Societății Române de Endocrinologie, cea mai importantă manifestare a endocrinologiei românești, care se desfășoară online în perioada 23-26 iunie 2021.

Ca structură, Congresul Național al Societății Române de Endocrinologie include sesiuni de meet the expert, dezbateri, comunicări orale și plenare.

De asemenea, în cadrul evenimentului sunt organizate simpozioane comune cu specialități conexe, precum „Complicații endocrino-metabolice la pacienții pediatrici cu afecțiuni hemato-oncologice”, „endocrino-pediatrie” sau „actualități în tumorile endocrine”.

Participarea la lucrările acestui eveniment de referință în endocrinologia românească este susținută integral de Societatea Română de Endocrinologie, astfel că este gratuită pentru medici.

Congresul se derulează pe Sanatatea.ONLINE/learning, platformă complexă dedicată evenimentelor științifice și nu numai, pe tematici medicale. online și producția video ale celui de-al 29-lea Congres Național al Societății Române de Endocrinologie sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentProf.Dr. Poiană:SRE are ca prioritate educația medicală continuă și pregătirea tinerilor medici endocrinologi
Articolul următorConf. dr. Diana Loreta Păun: Trebuie să sprijinim transferul rezultatelor cercetării în practica clinică