Ioana Mihăilă, despre iniţiativele de imunizare a populaţiei

0
392

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că implicarea Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Gr.T.Popa’ din Iaşi în organizarea unui maraton de vaccinare este un bun exemplu şi a subliniat, totodată, că toate iniţiativele ce vizează imunizarea populaţiei vor duce la un rezultat bun al campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

„Ne aflăm aici unde împreună cu UMF, cu reprezentanţii Prefecturii, DSP, s-a reuşit organizarea acestui maraton de vaccinare, care este de asemenea un exemplu de reuşită. Cred că toate aceste iniţiative, unele mici, altele mai mari, unele care duc la vaccinarea a 100 de oameni, dacă vorbim de oameni din mediul rural, unele care reuşesc să vaccineze 4.000 de oameni într-un weekend, toate aceste eforturi ale fiecăruia dintre noi, fie că suntem instituţie publică sau persoană privată, vor duce până la urmă la un rezultat bun al campaniei de vaccinare”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă.

Ea a mai spus că înainte de a ajunge la UMF Iaşi a vizitat fabrica Antibiotice SA, unde funcţionează un centru de vaccinare împotriva COVID-19.

„Vreau să spun şi să vă relatez despre lucrurile frumoase pe care le-am văzut astăzi. Am început la Antibiotice Iaşi, unde pe lângă faptul că este un exemplu ca mod de dezvoltare a unei companii farmaceutice, a reuşit să îşi organizeze un centru de vaccinare care funcţionează bine, dar au reuşit şi să îşi organizeze o caravană cu care medicii care lucrează în Antibiotice Iaşi merg să vaccineze la ţară”, a declarat Ioana Mihăilă.

Tot în cursul zilei de vineri, ministrul Sănătăţii a avut o întrevedere cu directorii de spitale şi reprezentanţii medicilor de familie din judeţul Iaşi.

„Am avut de asemenea o întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie, care au început şi ei să vaccineze. Astfel lucrurile încep să meargă bine inclusiv în cabinetele medicilor de familie. Acolo lumea se poate vaccina cu vaccinul Johnson&Johnson. Am discutat ce putem face să îi ajutăm pentru a creşte numărul medicilor de familie care doresc să vaccineze”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a participat vineri după-amiază, la UMF Iaşi, la deschiderea celei de-a doua etape a maratonului de vaccinare. În prima etapă s-au imunizat peste 4.600 de persoane.

Articolul precedentMS: Concurs pentru posturi de conducere în cadrul ANMDMR
Articolul următorPrefectul Capitalei, despre rata de vaccinare din Bucureşti