Investitie de 1,8 milioane de euro intr-un centru integrat de cercetare pentru diagnosticarea cancerului pulmonar

0
59

in Romania, incidenta cancerului pulmonar in 2012 a fost de 11.644 cazuri noi (45,8%000), din care 4/5 au fost barbati, cu o mortalitate de peste 70%, potrivit raportarilor din Registrul National de Cancer. in anul 2014, numai in Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” Bucureşti au fost internaţi 6.038 de pacienţi cu cancer, dintre care 2.317 in secţia de chirurgie toracică, 3.382 in secţiile de pneumologie si 339 in secţia de oncologie infiinţata in cadrul Institutului in același an.

in acest context, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a finalizat un program de investitii in infrastructura de cercetare in valoare de 1,8 milioane de euro in urma caruia perioada de timp necesara diagnosticarii cancerului pulmonar s-a redus la maximum trei saptamani fata de o perioada de pana la sase luni, conform algoritmilor si metodelor pe care sistemul medical local le avea la dispozitie pana acum.

„Orice pacient suspect de cancer trimis la Institutul „Marius Nasta” poate beneficia de serviciile oferite. Aici, timpul de diagnosticare si evaluare corecta se scurteaza la doua – trei saptamani. Astfel, se ofera pacientului sansa la cel mai bun tratament pentru cancerul pulmonar: operatia. Orice intarziere poate permite bolii sa avanseze, iar pacientul risca sa piarda momentul operator. Tratamentul citostatic nu ofera sanse de vindecare in absenta operatiei”, a declarat dr. Irina Strambu, coordonatorul activitatii de cercetare din Institutul Marius Nasta si directorul acestui proiect, potrivit unui comunicat de presa remis www.sanatateatv.ro.

Investitia a fost realizata prin proiectul a€œCentru integrat de diagnostic precoce si management al cancerului bronho-pulmonar – INTEGRISa€œ derulat pe o perioada de un 15 luni, incepand cu 14 august 2014.

Articolul precedentFonduri de la Guvern pentru reducerea tuberculozei in Romania
Articolul următorFederatia Romana de Diabet Nutritie si Boli Metabolice a numit trei membri de onoare