INTERVIU Conf. dr. Roxana Nemes: Uleiurile volatile pot sa provoace o afectiune grava „“ pneumonia lipofilica

0
97

Substantele uleioase, inclusiv uleiurile volatile, nu au ce sa caute in plaman. Este mesajul transmis de conf. dr. Roxana Nemes, viitorul presedinte al Societatii Romane de Pneumologie, medic primar pneumologie si medic specialist pediatrie.

”Nu ne dorim ca nicio substanta uleioasa sa ajunga la acest nivel, pentru ca ele sunt particule care au alte forte tenso-active – se si stie ca uleiul nu se combina cu apa. Ele au risc  de o afectiune care este foarte grava si invalidanta, care se numeste pneumonia lipofilica”, a declarat ea.

Conf. dr. Nemes a atras atentia ca ”nu putem trata nimic cu uleiuri esentiale la nivel pulmonar.si  niciodata nu o sa putem face asta”.

Ad in title

in cazul copiilor, semnalul de alarma este si mai puternic. ” Mai ales in conditiile in care dezvoltarea pulmonara are o conotatie absolut speciala – nu se termina niciodata la nastere. Avem o crestere a arborelui respirator si la nivel de alveole pana la varsta de 18 ani. Prin urmare avem o responsabilitate foarte mare fata de buna dezvoltare a plamanilor acestor copii”, potrivit ei.

Articolul precedentVaccinuri suplimentare pentru campania Ministerului Sanatatii de vaccinare antigripala
Articolul următorPacientii cu Alzheimer se manifesta diferit in functie de limba vorbita – studiu