Tanara, 20 de ani. Diagnostic: scolioza descoperita recent cu asimetrie accentuata a sanilor. Solutia pentru recastigarea increderii de sine: implanturi mamare.

Un bust bine proportionat reprezinta cu certitudine un semn al frumusetii si al feminitatii. Cel mai mic defect se poate transforma in cel mai mare complex al unei femei. Este cunoscuta functionalitatea implanturilor mamare in marirea bustului, dar la fel de bine acestea sunt utilizate si in cadrul interventiilor de corectare a asimetriei mamare.

Operatia de augmentare mamara a pacientei de 20 de ani s-a desfasurat in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri si a fost transmisa live in cadrul Cursului de Augmentare Mamara organizat de Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania si sustinutde Allergan.

Echipa operatorie a fost formata din dr. Federico Mayo, medic primar chirurgie plastica, conf.univ.dr. Nicolae Antohi, medic primar chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva si Dr. Calin Ciontu, medic primar ATI. Medicii au corectat asimetria sanilor prin folosirea a doua implanturi de marimi diferite din gama Premium Natrelle anatomice, marca Allergan.

Conf.univ.dr. Nicolae Antohi a evidentiat faptul ca pentru a finaliza cu succes acest tip de interventii este foarte importanta calitatea implantului mamar. “Acesta trebuie sa fie unul de calitate, care sa permita chirurgului ajustari fine, determinate de inaltimea, latimea si proiectia implantului. Forma si dimensiunea implanturilor trebuie sa fie adaptate in functie de marimea sanilor pacientei, de aspectul si constitutia sa” a precizat conf.univ.dr.Nicolae Antohi.

Cursul de Augmentare Mamara s-a bucurat de prezenta a peste 120 de medici chirurgi plasticieni. Scopul evenimentului a fost unul de informare cu privire la diferite tehnici chirurgicale si de prezentare a unor cazuri clinice atipice de augmentare mamara.

Evenimentul a fost deschis de catre prof.univ.dr. Ioan Lascar, Presedintele de Onoare al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania si prof.univ.dr. Ioan Florescu, presedintele Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania.

Invitatul special al manifesarii, dr.Federico Mayo a dezbatut impreuna cu chirurgii plasticieni romani teme legate de asimetriile in cazurile de san tubular si despre cazurile de mastopexie rezolvate cu ajutorul implanturilor cu proiectie inalta. Un alt punct important discutat in cadrul evenimentului a fost legat de cerintele pacientilor si posibilitatile tehnice actuale in cazurile de augmentarea mamara, precum si de importanta planningului preoperator.

Dr.Federico Mayo este unul dintre cei mai cunoscuti chirurgi plasticieni la nivel mondial. Specialist in chirurgie plastica, estetica si reparatorie, dr. Federico Mayo este membru al Societatii Internationale de Chirurgie Plastica si conduce in prezent o echipa de peste 20 de reputati medici in cadrul Institutului de Chirurgie Plastica si Estetica de la Madrid.

Natrelle, marca Allergan, si-a construit in cadrul comunitatii medicale de chirurgie estetica pozitia de produs premium, fiind recunoscut de medicii plasticieni drept un produs de o calitate superioara. Colectia Natrelle cuprinde solutii pentru toate gusturile si asteptarile pacientelor si a chirurgilor plasticieni avand in momentul de fata 4 geluri de silicon disponibile: Responsive Gel, Soft Touch, Cohesive Gel, Firm Cohesive Gel.