Interventia de reconstructie mamara – Refacerea sanului extirpat

0
131

Reconstructia mamara sau refacerea sanului extirpat a presupus „imprumutarea” si folosirea unui muschi nevascularizat, peste care s-a proiectat si inserat o insula tegumentara, explica prof. dr. Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva, Spitalul de Urgenta Floreasca.

„Pentru refacerea sanului a fost prelevata o insula de tegument cu un lambou muscular care au fost translate, rotate, in vecinatate – din zona dorsala in zona pretoracica. in acelasi loc, a fost creat un spatiu, un buzunar in care a putut fi introdus implantul expander. S-a realizat, apoi, instalarea impatului expander, care va permite, pe parcursul catorva luni, printr-o procedura simpla si confortabila, sa fie crescut, progresiv, volumul”, a declarat prof. dr. Ioan Lascar.

Reconstructia sanului vizeaza, dupa interventia initiala si umplerea completa a expanderului, inlocuirea acestuia cu un implant de buna calitate din punct de vedere tactil si, la distanta de alte cateva luni, reconstructia areolei si a mamelonului.

„Implantul inserat este temporat si va ajuta la cresterea rezervei tegumentare care sa permita reconstructia sanului. Sanul reconstruit nu va avea sensibilitate, ci doar forma anatomica”, a conchis prof. dr. Ioan Lascar.

Articolul precedentAdenomul de prostata, boala barbatilor de peste 55 de ani
Articolul următorAstarastoae: „Grila unica de salarizare poate naste conflicte intre medici”