intalnire cu liderii Sanitas, fara ministru

0
243

Liderii Federatiei Sanitas asteapta explicatii si scuze din partea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, dupa ce acesta nu s-a prezentat la discutiile stabilite pentru ziua de ieri.

Sindicalistii au cerut majorari salariale de 50% si asteptau un raspuns din partea ministrului Sanatatii. Acesta a lipsit, insa, de la intalnire, fiind plecat in Ungaria, la sedinta comuna a guvernelor de la Bucuresti si Budapesta.

in cazul in care guvernul nu le solutioneaza revendicarile pana la data de 24 octombrie, reprezentantii Sanitas ameninta ca vor intra in greva.

Acestia au anuntat ca intentioneaza sa organizeze un miting in Capitala, pe data de 4 noiembrie, urmat de o greva de avertisment de doua ore, programata pentru 10 noiembrie. Dupa aceste manifestari, reprezentantii Sanitas sunt pregatiti sa inceapa o greva pe o perioada nedeterminata.

Solicitarile sindicalistilor privesc majorarea bugetului alocat Sanatatii pentru 2009, marirea salariilor personalului din domeniul sanitar, acordarea primelor de vacanta si a tichetelor de masa. Liderii Sanitas mai cer si completarea facilitatilor pentru asigurarea gratuitatii pentru efectuarea investigatiilor clinice si paraclinice.

in cazul in care aceste solicitari nu vor fi aprobate, Biroul Executiv al Federatiei Sanitas va propune Consiliului National un calendar de actiuni sindicale, pentru sustinerea revendicarilor.

Articolul precedentComputer tomograf care scaneaza inima in 10 minute
Articolul următorPrima femeie donatoare de celule stem din Romania