Medicii prescriptori si farmacistii vor beneficia, gratuit, de informare si instruire privind utilizarea sistemului de prescriere prin reteta electronica, anunta un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii a solicitat intr-o videoconferinta reprezentantilor caselor de asigurari de sanatate si a celor din directiile de sanatate publica sa organizeze, in perioada urmatoare, sedinte de pregatire si informare pentru medicii prescriptori si famacistii care vor fi implicati in prescrierea retetei electronice.

a€œPentru implementarea acestui proces, cunoasterea sistemului si a modului sau de functionare este esentiala. Aveti la dispozitie 2 saptamani pentru a organiza aceste intalniri. in tot acest timp, vom continua evaluarea sistemului din punct de vedere tehnic si al dotarilor necesare pentru o buna functionare, astfel incat de la 1 iulie sa putem incepe implementarea”, a decalarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii in cadrul videoconferintei.

Ministrul Sanatatii a mai solicitat ca, pana la sfarsitul acestei saptamani, fiecare judet sa transmita Casei Nationale de Asigurari de Sanatate o situatie privind farmaciile care nu au acces la internet sau care au conexiune la internet asigurata telefonic. De asemenea, in perioada de pregatire, autoritatile sanitare judetene au obligatia de a raporta numarul persoanelor instruite, precum si specialitatea acestora. in zonele in care este necesar, perioada de pregatire poate fi prelungita cu inca o saptamana.

Conform declaratiilor reprezentantilor CNAS, sistemul de prescriere a retetei electronice va putea fi implementat incepand cu 1 iulie 2012. Timp de o luna de zile sistemul de prescriere a retetei electronice va fi testat din punct de vedere tehnic, iar pana la sfarsitul anului, noul sistem va fi utilizat in paralel cu cel actual.