Numărul paturilor destinate pacienților confirmați pozitiv pentru COVID-19 la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” a fost suplimentat.

”În prezent sunt 82 de pacienți cu COVID internați în Institutul Marius Nasta, pe un număr de 72 de paturi. Sunt pe paturi suplimentare și, în acest moment, avem documentele trimise către DSP pentru suplimentarea numărului de locuri pentru COVID”, a declarat șef lucr. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro.

Terapia intensivă este de asemenea ocupată la capacitate maximă.

”Terapia intensivă este plină. Avem 14 locuri. Mai mult de jumătate dintre pacienții internați pe Terapie intensivă sunt intubați”, a mai adăugat managerul Institutului ”Marius Nasta”.

În fiecare zi, în Institutul ”Marius Nasta” se fac, în medie, aproximativ 200 de teste COVID, aproape jumătate dintre acestea fiind pozitive.

”Media de teste zilnică este între 150 și 200 de teste, cu o rată de pozitivare foarte mare, mult mai mare decât ceea ce reprezintă istoricul de testare în Institutul Marius Nasta. Aproape jumătate din teste sunt pozitive”, a mai declarat șef lucr. dr. Beatrice Mahler, pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro.

Pentru a evita infectarea cu virusul SARS-CoV-2, managerul Institutului ”Marius Nasta” recomandă respectarea măsurilor de protecție, purtarea măștii corect, păstrarea distanței fizice, evitarea întâlnirilor și deplasărilor dacă acestea nu sunt absolut necesare, spălarea și dezinfectarea mâinilor periodic și mai ales atunci când sunt folosite obiecte comune.