Dupa 52 de ani de existenta, Institutul Clinic Fundeni se poate mandri cu numeroase realizari atat in domeniul medical, cat si in cel stiintific. Deschiderea Zilelor Intitutului Fundeni a fost facuta de catre Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, care a tinut sa precizeze ca „Ministerul Sanatatii trateaza cu distinctie aceasta institutie de varf”.

Pe de alta parte, „Spitalul Clinic Fundeni este un spital de referinta la nivel national pentru ca are domenii unice. Performantele noastre sunt comparabile cu cele internationale. Anul 2011 s-a remarcat un numar record in toate domeniile”, a declarat pentru Sanatatea TV, dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Ministerul Sanatatii a adus un aport considerabil la ceea ce este Spitalul Fundeni, iar transplanturile realizateau fost sustinute financiar cu aproximativ 55 de milioane de lei. Din acest motiv, cele trei centre de referinta ale Institutului Clinic Fundeni au capacitatea de a oferi servicii medicale de calitate pacientilor sai.

Astfel, Centrul pentru Boli Digestive si Transplant Hepatic, condus de prof. univ. dr. Irinel Popescu, este singurul si cel mai important centru unde se efectueaza transplant hepatic. in 2011 au fost efectuate 320 de transplanturi hepatice.

Totodata, Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal, sub atenta conducere a prof. univ.dr. Ioanel Sinescu, se mandreste cu o experienta vasta in domeniul transplanturilor renale, numarul acestora depasind 1.300.

„Nu exista caz urologic care sa nu fie rezolvat in tara!”, a declarat prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, seful Centrului de Uronefrologie si Transplant Renal, de la Institutul Clinic Fundeni.

Nici Centrul pentru Transplant Medular, condus de conf. univ. dr. Dan Coriu, nu este mai prejos. in 2011 s-a ajuns la numarul de 300 de transplanturi medulare.

Institutul Clinic Fundeni isi continua dezvoltarea si in anul 2012. „Principalele preocupari sunt infiintarea unui Centru de Transplant cu Celule Stem si a unui Centru de Primiri Urgente pe domeniul transplantologie. in plus, se doreste amenajarea parcului si a cailor de acces in spital, reabilitarea termica si consolidarea restului cladirilor din Institut”, a precizat dr. Carmen Orban, managerul Institutului Cinic Fundeni.