Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca: Primul transplant renal pediatric de la doantor viu din acest an

0
218

La Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca a fost efectual primul transplant renal pediatric de la doantor viu din acest an, anunță Agenția Națională de Transplant (ANT).

”Joi, 8 februarie, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, s-a efectuat primul transplant renal pediatric de la donator viu al anului 2024. Transplantul renal pediatric este un procedeu delicat și complex, care necesită o abordare multidisciplinară și o coordonare meticuloasă între echipele medicale implicate”, informează ANT.

Potrivit ANT, o mamă în vârstă de 38 de ani i-a donat un rinichi şi astfel i-a oferit șansa de a avea o viață normală fetiţei sale de 8 ani cu boală cronică de rinichi și necesar de hemodializă.

”Transplantul renal nu doar că îmbunătățește calitatea vieții acestor copii, ci le oferă șansa de a trăi vieți normale și sănătoase, fără dependența de dializă. Eforturile echipei medicale de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, demonstrează angajamentul ferm față de îngrijirea pacienților”, arată sursa citată.

 

 

Articolul precedentLista spitalelor afectate de atacul cibernetic. MS: Ca efect al atacului, sistemul este nefuncțional, fișierele și bazele de date sunt criptate
Articolul următorDr. Mihuta Camil (Spitalul „Victor Babeș” Timișoara): Hemoptizia