Institutul ”Cantacuzino” decorat cu Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer

0
349

Președintele Klaus Iohannis a conferit Institutului ”Cantacuzino” Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer, pentru rezultatele importante obținute în domeniul sănătății publice prin cercetare de înaltă calitate interdisciplinară și prin activități de prevenire și control al bolilor transmisibile, devenind astfel unul dintre cele mai prestigioase centre de cercetare în domeniul microbiologiei și științelor conexe.

Ordinul a fost acordat joi, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de existență a Institutului ”Cantacuzino”.

”Onorăm astăzi activitatea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, care, la 100 de ani de la înființare, rămâne un înalt reper al cercetării medicale românești. Este un moment de bilanț, de rememorare a istoriei, este o invitație la a discuta cu responsabilitate despre prezent, dar este și un moment pentru a privi cu încredere în viitor. Prestigioasa dumneavoastră instituție își leagă începuturile de personalitatea ilustră a fondatorului său, profesorul Ion Cantacuzino, părintele școlii românești de imunologie și patologie experimentală. De-a lungul timpului, în acest centru de excelență s-au format și s-au afirmat cercetători, profesori și adevărați creatori de școală medicală. Prin calitatea rezultatelor obținute, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanță pentru care vă felicit. (…) Renumele de care beneficiază Institutul „Cantacuzino”, profesionalismul dumneavoastră, al celor care vă desfășurați activitatea aici, vă responsabilizează și vă conferă un rol esențial în consolidarea încrederii cetățenilor în vaccinare. În semn de recunoaștere a valorii colectivului dumneavoastră de specialiști de elită ai medicinei românești și a contribuției Institutului „Cantacuzino” la dezvoltarea cercetării științifice medicale, astăzi, la aniversarea a 100 de ani de la înființare, am decorat această prestigioasă instituție cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer”, a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei prin care s-a marcat existența a 100 de ani a Institutului.

”Înalta distincție cu care a fost decorat Institutul ”Cantacuzino” reprezintă, înainte de toate, o onoare pentru întreg personalul instituției, dar și pentru întreaga echipă aflată la conducerea Ministerului Apărării Naționale.  De la preluarea Institutului de către Armata României am fost cu toții hotărâți să onorăm încrederea acordată și să demonstrăm că rigoarea și determinarea militarilor pot readuce această instituție emblematică de cercetare medicală pe locul pe care îl merită”, a adăugat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Articolul precedentMinistrul Sănătății, despre infecțiile nosocomiale din spitale: Avem în vedere proceduri pentru raportări
Articolul următorAr putea beneficia de facilități cei care se vaccinează împotriva COVID-19? Voiculescu: Nu se pune problema