Institutul Ana Aslan a comemorat 25 de ani de la trecerea in nefiinta a acad. Ana Aslan

0
218

Institutul National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan” a comemorat, in data de 9 septembrie 2013, 25 de ani de la trecerea in nefiinta a acad. prof. dr. Ana Aslan. Cu acest prilej, reprezentantii Institutului „Ana Aslan” au inaugurat la sediul central si o mica expozitie cu obiecte ce au apartinut savantului roman. Printre acestea se numara fotografii, carti, medalii, dar si mantia Ordinului de Malta a acad. Ana Aslan.

Evenimentul de comemorare a inceput cu o slujba religioasa, la care au luat parte colaboratori ai acad. prof. dr. Ana Aslan, prieteni, cadre medicale din Institut, precum si conducerea Institutului National de Gerontologie si Geriatrie.

„Este un moment special pentru noi. Anul acesta (n.r. 2013) s-au implinit 25 de ani de la plecarea dintre noi a acad. Ana Aslan si ma bucur ca am reusit sa ne adunam cu totii aici in memoria fondatoarei Institutului de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan”. Vom face tot ce ne sta in putinta astfel incat traditia Institutului sa fie dusa mai departe”, a declarat dr. Bogdan Paltineanu, managerul Institutului National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan”.

„Eforturile depuse de doamna prof. Ana Aslan trebuie continuate. Datorita domniei sale exista astazi Institutul de Gerontologie si Geriatrie, care ii poarta si numele, si trebuie sa facem in asa fel incat sa continuam munca inceputa de prof. Ana Aslan”, a mai adaugat conf. dr. Gabriel Ioan Prada, directorul medical al Institutului.

Despre daruirea acad. prof. dr. Ana Aslan fata de profesia sa, dar si despre implicarea sa in viata omului aflat in suferinta a povestit si dr. Theodora Barbulescu-Poli, biolog.

„Cand era in fata unui bolnav, timpul parca se oprea. Nu mai era celebritatea cunoscuta de toata lumea. Se implica cu tot sufletul in viata celui suferind. A cautat adevarul cu obstinatie. Mai mult, Ana Aslan spunea mereu: „Nu am ajuns si nici nu am sa-mi egalez vreodata maestrii”.”, a subliniat dr. Theodora Barbulescu-Poli.

in ceea ce priveste mica expozitie cu obiecte ce au apartinut acad. prof. dr Ana Aslan, aceasta va fi extinsa pe viitor, potrivit reprezentantilor conducerii Institutului.

Articolul precedentLa multi ani „Mariilor” din medicina romaneasca!
Articolul următorSpitalul „Marie Curie” a inaugurat oficial Sectia de Cardiologie pediatrica