Institutul Alessandrescu-Rusescu București: Secția de Pediatrie IV – boli digestive a fost inaugurată

0
84

Secția de Pediatrie IV – boli digestive din cadrul Institutului Național de Sănătate a Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” din București a fost inaugurată luni, 7 iunie, la o distanță de 15 ani de la ultima renovare.

”Regăsesc un loc minunat. Sigur, orice internare este un eveniment neplăcut pentru fiecare persoană care ajunge să se interneze astfel încât era important să creăm un medium ai plăcut, mai prietenos, și cred că am reușit să facem acest lucru cu ocazia acestei renovări. S-au făcut multe modernizări care să vină în sprijinul micuților noștri pacienți și, bineînțeles, al părinților. (…) Cred că un lucru important este că s-au reconfigurat grupurile sanitare astfel că avem în fiecare salon, dar și în rezerve,  grupuri sanitare și în acest mod să minimalizăm contactul între pacienți cu patologii diferite. De asemenea, un alt lucru important și care era absolut necesar este faptul că am putut să punem în fiecare salon și rezervă cădițele pentru copii, deci cu duș de mână, având în vedere că vârsta pacienților noștri care se internează preponderent în această secție este grupa de vârstă nou—născut, sugar, copil mic, practic 0-3 ani, și erau necesare aceste cădițe. Ele erau prevăzute în normele existente pentru secțiile de pediatrie. În saloane avem console moderne pentru oxigen, aer comprimat care au și prize încorporate, prize la fiecare pat”, a declarat șef lucr. dr. Silvia-Mirela Covăcescu, Șef Secția Clinică Pediatrie IV din cadrul Institutului Național de Sănătate a Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” din București  IV, cu prilejul inaugurării Secției de Pediatrie IV – boli digestive.

Secţia de Pediatrie IV este formată din şase saloane cu câte trei paturi dedicate mamelor, plus trei paturi pentru copii, patru rezerve, un cabinet dedicat şefului de secţie, două cabinete pentru asistente, o magazie şi două holuri. Suprafaţa totală a spaţiului renovat este de 531 mp.

Ad in title

”Afecțiunile digestive, pe plan mondial, sunt a doua cauză de deces. Numai printr-o infecție cu rotavirus, la nivel mondial, se înregistrează aproximativ 450.000 de decese. De ce mor acești copiii? Mor prin dezhidratare cei mai mulți, mai ales în țările vulnerabile din punct de vedere socio-economic. Faptul că un copil întârzie cu o jumătate de oră sau cu o oră să se prezinte la medic poate să îl coste viața”, a declarat prof. dr. Matei Dumitru, Șef Secție 2 Pediatrie din cadrul Institutului ”ALessandrescu-Rusescu”, cu prilejul inaugurării.

Renovarea a fost făcută cu sprijinul Asociației Zi de Bine.

”Am pictat un perete uriaș carre să îi întâmpine pe copii cu zâmbetul pe buze. Tot cu zâmbetul pe buze sperăm să vină copiii și de data aceasta chiar dacă nu vor veni de bucurie aici, dar când o să vadă desenele și vor vedea cât de mult ne-am gândit la ei în momentul în care am amenajat acest spațiu sper să le fie măcar puțin  mai bine”, a declarant Melania Medeleanu, membru fondator Asociația Zi de Bine.

 

Articolul precedentGrupul de Comunicare Strategică: 89 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, față de ultima raportare
Articolul următorSlovacia, a doua țară din UE care începe vaccinarea cu serul rusesc Sputnik V