Instititul Clinic Fundeni: „Lipsa somnului adecvat poate avea consecințe grave asupra sănătății”

0
902
„Este important să dormi între 7 și 9 ore în fiecare noapte deoarece somnul este vital pentru sănătatea și bunăstarea generală” – reamintesc specialiștii Spitalului Clinic Fundeni.
Potrivit acestora, în timpul somnului, corpul nostru se reface și se regenerează, iar creierul are ocazia să proceseze și să consolideze informațiile și experiențele din timpul zilei:
„Lipsa somnului adecvat poate avea consecințe grave asupra sănătății, inclusiv creșterea riscului de afecțiuni precum obezitatea, diabetul, bolile de inimă și tulburările cognitive.
Pe deasupra, somnul insuficient poate afecta negativ starea de spirit, nivelul de energie și capacitatea de concentrare, influențând astfel performanța în activitățile zilnice și calitatea vieții în general.
Prin urmare, respectarea unei rutine regulate de somn și asigurarea unui interval adecvat de odihnă în fiecare noapte sunt esențiale pentru menținerea unei vieți sănătoase și echilibrate” – menționează reprezentanții instituției într-o informare.
Articolul precedentSpitalul Clinic Colentina: Tratament endoscopic inovator pentru pacienții diagnosticați cu tumori de cale biliară în stadii avansate
Articolul următorSalvați Copiii România atenționează: Numărul cazurilor de violență a crescut, sunteți de acord cu instalarea de camere video în școala copiilor voștri?