Inspectoratul General de Aviație al MAI a recepționat trei elicoptere SMURD, pentru situațiile de urgență

0
727
soins du docteur Denciu à l'HMRA au service des grands brulés

Inspectoratul General de Aviație al MAI a recepționat joi trei elicoptere H135 SMURD, destinate gestionării situațiilor de urgență.

Aeronavele sunt achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în cadrul căruia IGAV deține calitatea de partener, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are calitatea de lider. În cadrul acestui proiect vor fi achiziționate alte 3 elicoptere H135 SMURD și 6 elicoptere medii/grele – variantele uscat respectiv maritim.

”(…) Este componenta aviatică, care include trei segmente: primul segment sunt elicopterele ușoare, 6 contractate din care 3 au sosit astăzi. Rolul lor va fi în principal crearea a trei baze noi pentru intervenție montană. Vor fi baze care sunt în apropierea zonelor montane, una în zona Caransebeș – Caraș, una în zona Brașov – Sibiu și una în zona Suceava. Și vom începe deschiderea acestor baze începând cu acest an. Al doilea segment este achiziția de elicoptere medii grele pentru înlocuirea celor pe care deja le avem deja de foarte mult timp și nu mai fac față din cauza vechimii. Aici licitația este foarte avansată și este în curs. Și mai este o componentă, cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene, achiziția a două avioane de transport pacienți, fiecare cu capacitatea de transport a trei pacienți, unde licitația va începe acum.”, a declarat dr. Raed Arafat, șeful DSU, în cadrul ceremoniei de recepție a elicopterelor.

Șeful DSU a subliniat și celelalte două componente ale programului Viziune 2020.

” Avem o componentă terestră, care continuă să se desfășoare și unde Inspectoratul General pentru Situații de Urgență se dotează cu echipamente și cu tot ce trebuie pentru diferite tipuri de intervenție. Am văzut echipamentele de intervenție pentru căutare-salvare în caz de cutremur, am văzut mașinile care au sosit, absolut tot ce a intrat în dotarea Inspectoratului, dar acum continuăm și poate cea mai importantă licitație care este în curs este cea pentru 500 de mașini de pompieri pe care, sper, să reușim să le achiziționăm cât mai rapid. Mai este o componentă maritimă, care este în curs de licitație, o navă multiroll pentru Marea Neagră și trei nave pentru zona fluvială și Delta Dunării.”, a precizat Raed Arafat.

Articolul precedentZiua Internațională de Conștientizare a Infecției cu HPV, marcată pe 4 martie
Articolul următorCNCAV face precizări cu privire la bărbatul din Argeș, cu istoric de vaccinare recentă, care a decedat