INSP: 92,6% dintre decesele săptămânale COVID -19 s-au înregistrat la persoane nevaccinate

0
68

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că 31,4% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat, în săptămâna 27 septembrie – 3 octombrie 2021, în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Iaşi, Ilfov şi Prahova.

De asemenea, 74,7% dintre cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate anti-COVID, a precizat INSP, în raportul săptămânal de supraveghere.

Conform INSP, 25,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Timiş, Iaşi, Ilfov şi Prahova.

Raportul arată că 92,6% dintre decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate împotriva SARS-CoV-2, iar 85,8% la persoane peste 60 ani. Potrivit INSP, 57,5% dintre decese au fost la bărbaţi.

INSP a mai indicat că 94,5% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, unul din 77 dintre cazurile de COVID-19 a fost înregistrat la personal medical.

Articolul precedentRozalina Lăpădatu: Pacienții cu afecțiuni autoimune sunt nevoiți să își anuleze programările medicale
Articolul următorGheorghiţă: Doză suplimentară de vaccin anti-COVID în cadrul primei scheme pentru persoanele imunodeprimate