Înmulţirea cazurilor de COVID-19 nu este un al doilea val al pandemiei, potrivit ministrului ceh al Sănătăţii

0
158

Ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech, a declarat că înmulţirea recentă a cazurilor de COVID-19 în Cehia nu înseamnă că există un al doilea val al pademiei de coronavirus, a declarat duminică relatează DPA, potrivit Agerpres.

Cehia a înregistrat vineri 168 de noi cazuri de COVID-19 şi alte 260 sâmbătă, cel mai mare număr pentru 24 de ore de la începutul lunii aprilie.

„Din punctul nostru de vedere, acesta nu este al doilea val”, a spus Vojtech, citat de agenţia cehă de ştiri CTK.

Înmulţirea cazurilor de COVID-19 survine în contextul în care Cehia desfăşoară testări ţintite în zonele în pericol, cum ar fi regiunea Karvina din estul ţării, a afirmat ministrul.

Noile infectări au apărut în principal la una dintre companiile locale de minerit.

Prin urmare, relaxarea restricţiilor legate de coronavirus prevăzută în Cehia de la 1 iulie ar putea să excludă Karvina.

„Într-o anumită măsură, intenţionăm să înăsprim restricţiile”, a afirmat Vojtech.

De exemplu, numărul persoanelor care vor putea să participe la evenimente sportive şi culturale ar putea fi redus la 100 în Karvina, în timpul ce pentru restul ţării ar putea fi majorat de la 500 de persoane în prezent la 1.000 de persoane pentru evenimentele care au loc în interior şi în exterior.

Până acum, Cehia a înregistrat 11.306 cazuri de coronavirus şi 347 de decese, conform datelor Ministerului Sănătăţii. Aproape 7.700 de pacienţi s-au recuperat după COVID-19.

Articolul precedentCâte paturi va avea viitorul spital din Bucureşti, „Sfântul Vasile cel Mare”
Articolul următorRezultate încurajatoare la testele pe oameni ale unui potenţial vaccin împotriva coronavirusului