Informații medicale direct de pe telefonul dumneavoastră: Alianța Pacienţilor Cronici din România a lansat o platformă online pe teme de sănătate

0
181

Alianţa Pacienţilor Cronici din România a lansat, miercuri, o platformă online cu informaţii despre sănătate –  www.asistent.aliantapacientilor.ro – ce vizează informarea cetăţenilor pe teme medicale.

Aceasta este un agregator general de informaţii din sănătate, bazat pe inteligenţă artificială astfel încât pacienții vor avea acces direct de pe propriul telefon la informații corecte despre sănătatea lor, verificate din sute de surse medicale:

„Acest asistent virtual va funcţiona şi la nivel european, deci este prima platformă de genul acesta dedicată publicului larg (…) Se ştie că suntem pe ultimul loc în ceea ce înseamnă educaţie sanitară la nivel european. Din păcate, nimeni nu face nimic. Nu vrem să ne substituim statului român, dar încercăm să facem ceva pentru (…) a avea informaţia la îndemână”, a declarat preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România, Cezar Irimia.


Conform acestuia, platforma aduce lămuriri, nu diagnostichează şi nu prescrie tratamente, iar, atunci când consideră, îi trimite pe cei care au accesat-o către un medic specialist.

Elaborarea platformei a costat aproximativ 20.000 de euro, sumă obţinută de la diverşi sponsori, fiind îmbunătăţită anual

Coordonatorul de proiecte şi programe al Alianţei Pacienţilor Cronici din România, Alin Bujan, a adăugat că sunt înregistrate în această aplicaţie aproximativ 390 surse de informare medicală verificate, realizate de medici:

„Aplicaţia răspunde în timp real tuturor întrebărilor şi are un atribut de contextualitate, adică îi adresezi o întrebare şi după aceea vii cu follow-up dacă nu te-a lămurit primul răspuns”, a adăugat reprezentantul Alianței.

Articolul precedentSpitalul Elias: Asociația „Dăruiește Aripi” a susținut cu 800.000 euro dotarea și renovarea Secției de Oncologie
Articolul următorExplozie Crevedia: Trei pacienţi transferaţi în străinătate, în continuare intubaţi şi ventilaţi mecanic