Infertilitatea, o problema cu care se confrunta tot mai multe femei din intreaga lume, poate duce la aparitia tulburarilor psihice, daca nu se recurge la nicio metoda pentru a o trata. Acest lucru este sustinut de oamenii de stiinta din Danemarca, care au analizat efectele infertilitatii asupra psihicului femeilor.

Potrivit cercetatorilor, infertilitatea poate fi cauzata de stilulul de viata nesanatos, de stresul psihic si fizic, precum si de alimentatia necorespunzoare. Toate aceste lucruri cumulate duc automat la scaderea calitatii sexuale si a celulelor reproducatoare. De asemenea, studiul a evidentiat faptul ca femeile care intampina greutati in procrearea unui copil au probleme de sanatate mintala si prezinta un risc mai mare de a lua droguri sau de a face abuz de alcool.

Prin urmare, femeile care nu recurg la metode de tratare a infertilitatii, prezinta un risc cu 47% mai mare de a suferi de schizofrenie, spre deosebire de femeile care au facut tot posibilul sa devina mame. Studiul a constat in analizarea dosarelor medicale a peste 90.000 de femei ce au fost supuse unui control de specialitate pentru infertilitate, intre anii 1973-2003.