Infectiile si bacteriile de la locul de munca

0
48

Munca intr-un mediu inchis va poate expune mai mult la infectii si bacterii decat un spatiu aerisit, iar incarcarea bacteriana este importanta, mai ales in zonele cu mult praf sau incaperile care au aparat de aer conditionat fara filtre curatate corespunzator.

in urma timpului petrecut la serviciu sau acasa, pot aparea infectii pulmonare sau diverse patologii non-digestive. Virusul B sau C este preluat mai rar din mediul ambient. Indiferent de mediul in care ne aflam, potentialul contaminat este mare, motiv pentru care ar trebui sa ne spalam corect pe maini, fiind cea mai la indemnana si eficienta practica.

Spalatul pe maini este o conditie elementara, dar care nu trebuie folosita in mod excesiv. Tototdata, pot aparea semne evidente pe piele ce indica prezenta unor afectiuni, dar acestea apar destul de tarziu, cand boala este deja avansata. Recomandarea prof. univ. dr. Mircea Diculescu, sef al Catedrei de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni, este vizita periodica la doctor pentru controale preventive aparitiei bolilor de ficat, de pancreas sau ale aparatului digestiv.

Articolul precedentCentrele de sanatate multifunctionale vor deveni functionale in aceasta vara
Articolul următorDr. Rodica Tanasescu: Sper sa imi pot convinge colegii sa gasim pe altcineva in locul meu