Infarctul miocardic se va trata și la Arad din această toamnă

0
97

Pacienții cu infarct miocardic nu vor mai fi deplasați la Timișoara, ei având posibilitatea de a fi tratați și la Arad, informează Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Începând din această toamnă la Arad se vor putea realiza intervenții de urgență pentru salvarea vieții pacienților care suferă de infarct miocardic, în cadrul Secției de Cardiologie, respectiv a Laboratorului de Cardiologie intervențională realizându-se linii speciale de gardă.

”Această evoluție este posibilă datorită programului de intervenție în cardiologie, susținut de Consiliul Județean Arad. Printr-un proiect transfrontalier, Consiliul județean Arad a câștigat 1 milion de euro pentru modernizarea secției Cardiologie. Investițiile masive în această secție au început odată cu preluarea Laboratorului de Cardiologie Intervențională, acolo unde dr. Cristian Dina a realizat până astăzi peste 850 de intervenții cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii sau montare de stent. Intervențiile sunt gratuite pentru pacienți, în condițiile în care înainte de a fi preluat Laboratorul aceștia plăteau între 8000 și 15.000 de lei”, după cum a anunțat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Reamintim că în ședința din luna august a Consiliului Județean Arad au fost alocați bani pentru cumpărarea unor angiografe performante periferice, care vor fi folosite pentru a scădea incidența amputărilor de membre cauzate de bolile cardiovasculare.

Secția de Cardiologie a fost dotată de asemenea cu un ecograf special, foarte rar în Romania, comparabil cu cele folosite în Germania, care diagnostichează într-o fază foarte incipientă bolile cardiace, potrivit informării.

Articolul precedentVIDEO COVID-19: 1,2 miliarde din fonduri UE pentru cheltuieli din domeniul sănătății
Articolul următorSpitalul Clinic Județean Mureș a făcut investiții de peste 48,4 milioane lei, printr-un program operațional