India: Aproape 25.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, cel mai mare număr din decembrie 2020

0
17

India a înregistrat 24.882 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cea mai mare creştere zilnică de până acum din acest an, arată datele guvernului de sâmbătă, provocând îngrijorări privind recrudescenţa virusului în ţară, relatează DPA.

India, care cu 11,3 milioane de cazuri înregistrează cel mai mare număr de infectări după SUA, a avut un trend descrescător al contagierilor la sfârşitul lui 2020, dar numărul lor a început din nou să crească în ultimele săptămâni.

Statul Maharashtra din vestul ţării a contribuit în cea mai mare parte la creşterea numărului de cazuri din ţară, respectiv cu 15.817 din noile infectări cu SARS-CoV-2, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

La nivelul întregii Indii, numărul cazurilor noi a crescut cu aproape 7% faţă de vineri, când ţara înregistra 23.285 de îmbolnăviri de coronavirus. Alte 140 de decese au ridicat numărul total al morţilor din cauze asociate COVID-19, la 158.446.

Numărul de infecţii raportat sâmbătă este cel mai mare de pe 19 decembrie, când au fost înregistrate 26.624 de noi infectări, potrivit datelor de pe site-ul Universităţii Johns Hopkins.

Pe lângă Maharashtra, care a impus lockdown-uri parţiale şi restricţii pentru a limita numărul de infectări cu noul coronavirus, alte opt state, printre care Kerala, Punjab, Karnataka, Gujarat şi Tamil Nadu, au raportat un trend ascendent în numărul de cazuri.

Articolul precedentNoi reduceri ale livrărilor de vaccin anti-COVID AstraZeneca în UE
Articolul următorCinci lideri europeni acuză ”disparități uriașe” în privința distribuirii vaccinurilor anti-COVID