incepe conferinta internationala despre autism

0
168

Fundatia „Copii in Dificultate” impreuna cu Tesca Osman Barnett, sotia ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, organizeaza in perioada 10 si 11 octombrie cea de-a 8-a editie a Conferintei Internationale pentru Persoane cu Tulburari din Spectrul Autist.

La eveniment sunt invitati specialisti din USA, Marea Britanie, Franta, Italia, si Germania. Tema conferintei este a€œAutismul si adolescenta”.

Conferinta isi propune sa readuca in atentia societatii, problemele cu care se confrunta persoanele cu autism si dificultatile pe care le intampina cei care se lupta permanent pentru gasirea cailor de abordare a acestei probleme. Evenimentul urmareste schimbarea modului general de perceptie a complexului acestei afectiuni si lansarea de noi proiecte concrete in ceea ce priveste asistenta medicala a persoanelor cu tulburari din spectrul autist.

Pe parcursul celor doua zile de discutii in plen, dar si in ateliere de lucru, se vor aborda teme precum a€œAutismul si pubertatea”, a€œTanarul autist si sexualitatea”, a€œManagementul agresivitatii”, a€œManagementul crizelor de epilepsie si integrarea in societate a adolescentilor si adultilor cu autism”.

Articolul precedentA inceput campania de vaccinare impotriva gripei
Articolul următorRomania se confrunta cu cele mai multe cazuri de scolioza din Europa