Incendiu Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești: Unitatea sanitară nu avea autorizație la incendiu

0
64

sursa foto: ISU Prahova/Facebook

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, aceasta fiind amendată în luna februarie pentru lipsa documentului, a transmis, joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

„Spitalul a avut o autorizaţie de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obţinut o altă autorizaţie în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări şi schimbări de destinaţie pentru care nu s-a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu. În luna februarie a.c., Secţia de Boli Infecţioase a fost verificată şi sancţionată contravenţional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu”, precizează sursa citată.

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competențele deținute, informează Ministerul Sănătății.

”În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65 000 lei, din care pentru Sectia de Boli Infecțioase – laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale. În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieșteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficiențe legate de procesul de dezinfecție și de aplicarea protocoalelor privind dezinfecția și curățenia. La secția exterioară nu au existat deficiențe constatate în acest an”, arată sursa citată.

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase, unde sunt trataţi pacienţi COVID.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

În salonul în care se manifesta incendiul se aflau doi pacienţi de 74 şi 75 de ani, care au decedat. Totodată, în acest salon se aflau o asistentă şi o infirmieră care supravegheau pacienţii, infirmiera fiind transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca cu arsuri pe 20 la sută din suprafața corporală.

La faţa locului au fost mobilizate cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, două descarcerări, nouă ambulanţe SMURD, o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă şi o autospecială de grupă operativă, cu 68 de pompieri militari, precizează ISU Prahova.

De asemenea, au fost mobilizate şapte ambulanţe SMURD şi şapte autospeciale de transport victime multiple de la ISU Bucureşti-Ilfov. În sprijin au mai acţionat 17 echipajele de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, şapte autospeciale cu 27 cadre de la IJJ Prahova şi 37 de cadre de la IPJ Prahova.

Autorităţile urmează să stabilească din ce cauză a izbucnit incendiul.

Articolul precedentIncendiu Spitalul de Boli Infecţioase Ploiești: Cadru medical, cu arsuri pe 20% din suprafața corporală
Articolul următorGCS: 5.416 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore