Incendiu ATI: Medicul Cătălin Denciu va fi operat săptămâna viitoare, în Belgia

0
189
Sursa foto Voluntarii SMURD

Starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț, este staţionară, a declarat ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru, duminică, în cursul unei vizite la Institutul Clinic Fundeni.

De asemenea, potrivit ministrului, medicul ar putea fi detubat săptămâna viitoare, când se va „interveni și chirurgical”.

„Este echilibrat hemodinamic şi hidro-electrolitic, îi fac toaletele arsurilor în fiecare zi – dimineaţa şi seara, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de exciţie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, a precizat ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus că în decursul săptămânii viitoare va merge în Belgia şi soţia medicului.

Medicul rănit în incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț a suferit arsuri după ce a intrat în secția ATI cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. El a fost transportat cu avionul în Belgia pentru tratament.

În urma incendiului, doctorul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp și este îngrijit la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

Articolul precedentGCS: Alte 5.837 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2
Articolul următorCOVID-19: Ministerul Sănătății ia în calcul transferul pacienţilor în străinătate, dacă va fi nevoie