Inca trei destine salvate prin transplant de ficat şi rinichi, la Oradea

0
407

inca trei destine sunt salvate, gratie unui transplant de ficat şi rinichi, la Oradea. Acest prin bunavoinţa unei familii din judeţul Bihor care a fost de acord cu donarea de organe de la o pacienta de 62 de ani, diagnosticata in moarte cerebrala, anunta Angentia Nationala de Tranplant. 

“Mulţumesc familiei care a inţeles, in cele mai dificile momente, sa ofere o raza de lumina pentru alte familii cu rude aflate in suferinţa pe listele de aşteptare. Purtand in suflet o dragoste mare, care dura de 47 de ani şi avand o familie cu 5 copii, soţul pacientei a gasit puterea de a lua decizia dificila, dar atat de generoasa şi plina de iubire de a darui altor oameni o şansa la viaţa. Sunt momente care te incarca de emoţii puternice şi te mobilizeaza sa faci totul pentru semenii tai. Mulţumesc tuturor colegilor pentru daruirea şi profesionalismul pe care le demonstreaza in fiecare zi, precum şi conducerii spitalului pentru susţinerea activitaţii de transplant. DA pentru VIAŢĂ!”, a declarat Dr.Carmen Pantis– coordonator de transplant la Spitalul Judetean de Urgenta Oradea, coordonator regional ANT.

Echipele de prelevare ale Spitalul Sf. Maria Bucuresti (Dr. Alexandru Martiniuc, Dr. Ana Stanila, as. Liliana Mareş) şi ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Cluj (Dr. Liviu Constantin, Dr. Andrei Tomuţa, Dr. Radu Eniu), au incheiat cu succes inca o “veriga” din lungul lanţ de la speranţa la viaţa. Transplantul de ficat se realizeaza la Spitalul Sf. Maria Bucuresti din Bucureşti, iar cele de rinichi la ICUTR Cluj.

„Mulţumim tuturor romanilor care inţeleg ca donarea de organe este un gest uman suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibila salvarea celor pentru care transplantul reprezinta singura şansa la viaţa!”, transmite Agentia Nationala de Transplant.

 

Articolul precedentSpecialistii propun scannere termice pe aeroporturile din Romania, pentru a depista noul coronavirus
Articolul următorMersul la cinema, la fel de benefic casi exercitiile cardio usoare – studiu