În România nu mai există niciun pat liber ATI pentru bolnavii COVID-19

0
124

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că atât la nivel național, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, se arată într-un comunicat al GCS.

Potrivit aceleiași surse, în data de 6 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.486 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 123 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.
1.513 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, se arată în comunicatul GCS.

Articolul precedentUn bebeluș a murit din cauza COVID-19. Alți cinci tineri au decedat după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2
Articolul următorMasca, obligatorie în spaţii publice deschise, în localitățile cu incidența COVID peste 6 la mie