În orașul Năsăud purtarea măștii în spațiile publice devine obligatorie de la 1 mai

0
39

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Năsăud a hotărât, luni, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiile publice începând cu 1 mai, potrivit unui comunicat de presă.

„Începând cu data de 1.05.2020 se instituie pentru toţi cetăţenii oraşului Năsăud, inclusiv localităţile componente Luşca şi Liviu Rebreanu, precum şi pentru cei care tranzitează oraşul măsura obligatorie de purtare a mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului (măşti de protecţie, eşarfe sau alte mijloace de protecţie) în toate spaţiile publice închise şi deschise (mijloace de transport public în comun, instituţii publice, spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, şantiere, gări, autogări, străzi etc. Administratorii şi deţinătorii locaţiilor menţionate anterior vor interzice accesul cetăţenilor fără mijloacele de protecţie menţionate. Aceştia vor afişa în locuri vizibile obligativitatea cetăţenilor de a respecta măsurile de protecţie instituite”, a precizat primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea citat de Agerpres.

Măsura stabilită are ca scop limitarea răspândirii noului coronavirus, în special de către persoanele asimptomatice, persoane care nu cunosc că sunt infectate, dar care pot fi purtătoare şi pot răspândi virusul.

Ad in title
Articolul precedentDe la 1 iulie se vor majora salariile pentru farmacişti, biologi, biochimişti, chimişti, fizicieni şi psihologi
Articolul următorOrdonanța Militară 10: Două intervale orare în care persoanele peste 65 de ani pot parasi locuința