In Bucuresti se va derula un proiect de informare si educare despre importanta vaccinarii

0
18

Proiectul „Vaccinarea – un drept fundamental la sanatate”, care urmareste informarea opiniei publice cu privire la rolul si importanta vaccinarii a fost lansat in Bucuresti.

Acesta se va derula timp de un an in cabinete medicale individuale, cabinete medicale scolare, spitale cu profil maternitate, dar si alte spatii publice, potrivit initiatorilor.

„Proiectul isi propune sa promoveze o Campanie de sustinere a vaccinarii cu accent pe sanatatea copilului si a tinerilor, o campanie de informare si constientizare a publicului, organizarea unui „Centru de Informare si Consiliere Vaccinala” on-line, dar si dialogul structurat al medicilor si parintilor cu autoritatile. Prin intermediul centrului, va fi promovata educatia pentru sanatate, vor fi prezentate date privind vaccinurile, calendar, reactii, proceduri si alte informatii de interes, precum cresterea incidentei anumitor boli care ar putea fi limitata prin vaccinare (diseminarea de informatii pertinente, documentate stiintific si onest raspunzand celor mai frecvente intrebari)”, se explica intr-un comunicat de presa.

Ad in title

Proiectul este o initiativa a Fundatiei Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti, in parteneriat cu Societatea Romana de Microbiologie siAsociatia Romana pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie.

Articolul precedentEHCI: Sistemul de sanatate din Romania, printre cele mai slabe din Europa. Doar Albania, Polonia si Muntenegru stau mai rau.
Articolul următorVaccinul anti HPV ar putea fi reintrodus in programul de imunizare, dar optional