În Brazilia numărul cazurilor COVID-19 a trecut de un milion

0
237

Brazilia a depăşit vineri pragul de un milion de cazuri de contaminări confirmate cu noul coronavirus, prag atins anterior numai de Statele Unite, după un record de infecţii noi în 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Cea mai mare ţară din America Latină numără în total 1.032.913 cazuri de contaminare după o creştere foarte importantă de 54.771 de noi cazuri de infecţie într-o zi. De asemenea, deplânge 48.954 de decese, după 1.206 morţi suplimentare în 24 de ore.

Până vineri, creşterea cea mai puternică a numărului de cazuri în 24 de ore fusese înregistrată la 16 iunie, cu puţin peste 34.000. Ministerul a explicat această progresie puternică „parţial printr-o instabilitate a modului de extragere a datelor în state ca Bahia, Rio de Janeiro şi Sao Paolo”. Date referitoare la mai multe zile ar fi fost astfel raportate ca fiind într-o singură zi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Oamenii de ştiinţă consideră că statisticile oficiale sunt mult subestimate din cauza lipsei testelor în această ţară cu 212 milioane de locuitori.

Noile date fac din Brazilia a doua ţară din lume ca număr de cazuri şi decese provocate de COVID-19, după Statele Unite.

Curba generală a răspândirii coronavirusului pare, totuşi, să se stabilizeze în prezent, după o progresie foarte semnificativă în ultimele săptămâni.

Articolul precedentAsist. univ. dr. Beatrice Mahler: Institutul Marius Nasta nu mai are locuri libere pentru pacienții COVID pozitivi
Articolul următorNerespectarea măsurilor de prevenție, la originea numărului crescut de cazuri COVID-19, spun medicii din Iași