Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent se reia de saptamana viitoare

0
49

Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, in cadrul Programului National de Imunizare, va fi reluata incepand cu saptamana viitoare anunta Ministerul Sanatatii.

„in urma discutiilor cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, distribuitorul a informat ca a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent, iar saptamana viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care vor ajunge la directiile de sanatate publica pentru a fi distribuite cabinetelor medicale in vederea continuarii procesului de imunizare. in conformitate cu acordul cadru existent, pana la sfarsitul acestui an, producatorul trebuie sa mai puna la dispozitia MS un numar de 500.000 de doze de vaccin” se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului.

Dozele de vaccin vor fi folosite pentru recuperarea copiilor nevaccinati, precum si pentru vaccinarea de rutina a nou-nascutilor.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru prevenirea aparitiei si raspandirii unor boli precum difteria, tetanosul, tusea convulsiva, haemophilus, hepatita B si poliomielita. Administrarea se face gratuit in calendarul national de imunizare al Ministerului Sanatatii.

Problemele cu livrarea dozelor de vaccin necesare au aparut din cauza ca producatorul nu a avut posibilitatea sa produca si sa livreze vaccinul in timp util, fiind vorba despre o situatie extinsa in care s-au aflat mai multe state, atat la nivel european, cat si mondial, precizeaza Ministerul Sanatatii.

Articolul precedentBucuresti: Consultatii gratuite pentru pacientele diagnosticate sau suspecte de fibrom uterin
Articolul următorDr. Stefan Curescu: Accesul limitat la tehnologii moderne si lipsa de centre de recuperare, probleme majore in zona de oncologie