Importanța tehnicilor de prim-ajutor chiar și atunci când guvernanții se află în aer: Un fost ministru al Sănătății și-a salvat colegul deputat în timpul unei curse Tarom care decolase după trei ore de întârziere

0
558

Situație tensionată în timpul unei curse Tarom de la Oradea la București: deputatului PNL Ioan Cupșa i s-a făcut rău, fiind stabilizat prin tehnici de prim-ajutor de PSD-istul Florian Bodog și un alt medic, alături de care se afla în zborul precizat.

Într-o declarație de presă la Senat, Florian Bodog a relatat că pasagerii au aşteptat în aeroportul amintit aproximativ trei ore şi – probabil pe fondul oboselii – colegul său a suferit probabil o lipotimie, dar şi-a revenit raăid, în doar câteva minute: „Nu s-a întâmplat nimic deosebit. În avionul care venea de la Oradea la Bucureşti, deasupra Clujului, echipajul a anunţat că există o urgenţă medicală. Au solicitat un medic. Între timp, stewardesa a aflat că sunt în avion, a venit şi m-a chemat în spate. Unui coleg deputat i-a venit rău şi i-am acordat prim-ajutor împreună cu domnul profesor Suciu de la Maternitatea Polizu. Era şi dânsul în avion. Colegul şi-a revenit după câteva minute”, a transmis acesta.

Nu a fost vorba de o resuscitare, a ținut să precizeze fostul ministru al Sănătăţii, adăugând că atunci când s-a pus problema aterizării de urgenţă la Cluj-Napoca „şi-a asumat răspunderea” şi au continuat drumul până la destinaţie, la Bucureşti: „Am mai avut astfel de episoade pe cursele Tarom. Eu sunt ghinionist din punctul ăsta de vedere”, a adăugat oficialul, citat de Agerpres.

La rândul său, contactat de Bihoreanul, deputatul PNL Bihor Ioan Cupșa precizat că deși s-a prezentat luni dimineață în Aeroportul Oradea pentru a lua cursa de la ora 09.15,aceasta a avut o întârziere de aproape ore; acesta a precizat pentru sursa citată că, la coborâre, în Capitală, a refuzat să fie dus la spital întrucât săptămâna trecută și-a făcut analizele medicale, iar acestea au ieșit în parametri normali, cu excepția Calciului și Magneziului cu valori mai mici decât cele normale. Deputalul liberal a transmis că, după ce se va odihni, va consulta un medic și a precizat că nu suferă de probleme de sănătate cronice dar că va încerca să adopte un stil de viață mai sănătos.

Articolul precedentGala aniversară „320 de ani de excelență, 1704 – 2024”: Premii pentru activitatea medicală a profesioniștilor care au contribuit, prin eforturile și rezultatele lor, la consolidarea renumelui Spitalului Clinic Colțea
Articolul următorDr. Ioana Luput/Spitalul „Victor Babeș” Timisoara: Scarlatina