Importanta diagnosticarii precoce a bolilor cardiovasculare

0
337

Dr. Horia Muresian – Medic Primar, Chirurgie Cardiovasculara

Bolilele cardiovasculare au un impact major in randul populatiei de pretutindeni, afectand atat persoanele tinere cat si cele cu varste avansate. Diagnosticarea precoce a bolilor cardiovasculare este cu atat mai importanta cu cat incidenta acestor afectiuni a crescut.

Diagnosticarea precoce a bolilor cardiovasculare poate contribui cu succes la scaderea procentului de mortalitate cauzata de aceste afectiuni. Impactul este cu atat mai mare cu cat aceste patologii afecteaza grupe de varsta diferite, mortalitatea crescand direct proportional odata cu inaintarea in varsta.

Efectuarea examinarilor destinate evaluarii starii de sanatate cardiovasculara, devine, in aceste conditii, extrem de importanta. Investigatiile actuale existente pentru depistarea bolilor de inima sunt ecografia vasculara, ecografia doppler, angiografia, tomografia computerizata, rezonanta magnetica nucleara si angio – RMN – ul.

Pacientii pot beneficia de astfel de investigatii si la Clinica Academica, unul dintre cele mai moderne centre medicale din Romania, dotat cu aparatura de ultima generatie. Pentru diagnosticarea bolilor cardiovasculare, Clinica Academica dispune de aparatura ultramodera, cu ajutorul careia se pot realiza ecografii doppler, ecografii ale vaselor cerebrale, tomografii computerizate sau investigatii de rezonanta magnetica cu angio – RMN, ne informeaza dr. Horia Muresian, medic primar chirurgie cardiovasculara, Clinica Academica.

Articolul precedentMedicii din Ploiesti au rupt deliberat mana unui nou-nascut
Articolul următorMalformatiile genetice – riscuri si indicatii