Implicarea DSP in gestionarea pandemiei A H1N1

0
293

Raspandirea gripei A H1N1 i-a mobilizat pe reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica, in vederea mentinerii pandemiei sub control.

Daca primele cazuri de gripa A H1N1 erau inregistrate la persoane care veneau din tari in care virusul pandemic era foarte raspandit, in prezent gripa A H1N1 se raspandeste pe teritoriul tarii noastre, de la o persoana la alta, cu repeziciune.

Vaccinarea impotriva gripei A H1N1 este singura modalitate de stopare a raspandirii virusului dar si de preventie a aparitiei unor complicatii care ar putea duce chiar la decesul pacientului.

Directia de Sanatate Publica joaca un rol foarte important in prevenirea raspandirii gripei A H1N1, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica ducand o activitate de apostolat, ei fiind cei care iau legatura cu fiecare persoana cu care un bolnav de gripa noua a luat contact, pentru a le explica situatia si pentru a-i convinge sa stea in casa deoarece este posibil ca si ei sa fie infectati.

Mesajul Directiei de Sanatate Publica este acela ca populatia sa se vaccineze pentru a scaderea riscul de imbolnavire cu virusul gripal A H1N1.

Articolul precedentProiect al Ministerului Sanatatii: 3 – 4 spitale, gestionate de un singur manager
Articolul următorExtirpare de plaman in premiera la SanatateaTV