IML Iași finalizează proiectul Consolidarea capacitații de reacție și protecție împotriva COVID-19

0
40

Institutul de Medicină Legală Iași anunță că finalizează proiectul Consolidarea capacitații de reacție și protecție împotriva COVID-19, prin achiziția de echipamente și dotări specifice, se arată într-un comunicat de presă.

„Prin proiect s-a urmărit modernizarea și tehnologizarea IML Iași, a infrastructurii deficitare preexistente, prin achiziția de echipamente noi și eficiente, precum și echipamente de protecție ce aduc o creștere calitativă a serviciilor oferite. Astfel, a fost dotat un laborator cu echipamente anti-COVID-19 prin care se urmărește dezvoltarea gamei de servicii, promptitudinea și eficientizarea rapoartelor în urma autopsiilor, protejarea personalului medical și a celui auxiliar, conducând astfel la îndeplinirea indicatorului de rezultat al POIM ‘Capacitate adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare'”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit aceleiași surse, ca rezultate ale acestui proiect, IML Iași poate raporta un număr crescut de Compartimente cu echipamente medicale de specialitate noi și îmbunătățirea calității servicii medico-legale la nivel local, regional și național.

Ad in title

În comunicat se mai arată că de proiect a beneficiat în mod direct IML Iași, care a primit sprijin financiar pentru înnoirea/achiziția de echipamente și dispozitive medicale, echipamente de protecție și dotări specifice în prevenirea și combaterea virusului SARS-CoV-2.

Printre beneficiarii indirecți ai proiectului se numără personalul medical angajat în cadrul IML Iași, prin modernizarea tehnologică și operațională a structurilor în care aceștia lucrează precum și prin protejarea lor în fața SARS –COV-2, dar și comunitatea, respectiv populația de pe teritoriul întregii țări, prin îmbunătățirea serviciilor, rapoartelor medico-legale.

Proiectul a început la data de 01 iulie 2020 și va fi finalizat la 30 septembrie 2021, valoarea acestuia fiind de +362.237,12 lei. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Articolul precedentSpitalul Mobil de la Leţcani, cu 250 de paturi, va fi predat ISU și va fi trecut în regim de conservare
Articolul următorCNCAV: Ce trebuie să știm despre miocardită și pericardită