IGSU a primit o donație de materiale sanitare în valoarea de peste 400.000 de euro de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

0
666

sursa foto: captură video IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de urgenţă a primit, vineri, din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, materiale sanitare în valoare de peste 400.000 de euro.

„Este vorba despre materiale sanitare de o valoare de peste 400.00 de euro, echipamente medicale care pot fi distribuite la orice moment acolo unde este nevoie, acolo unde este presiune, inclusiv materiale şi echipamente în caz de necesitate de transport de nou născuţi şi alte materiale de protecţie şi materiale care sunt necesare în acordarea asistenţei medicale, în principal, de urgenţă”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat.

Este vorba despre incubatoare pentru transport de copii, monitoare, ecografe şi alte echipamente.

„Sunt diferite categorii, includ inclusiv incubatoare de transport de copii, în caz că trebuie să transportăm un număr mai mare de copii, includ echipamente medicale care pot fi trimise în zone în care e nevoie de ele, inclusiv monitoare, ecografe şi alte echipamente despre care pot să spun că vor fi de mare sprijin dacă este nevoie să le trimitem şi să venim în sprijin, în caz că apare o situaţie care necesită reacţia lor. Sunt echipamente, inclusiv consumabile, echipamente de acordare de asistenţă medicală de urgenţă”, a explicat Raed Arafat.

Articolul precedentPeste un miliard de persoane la nivel global sunt obeze, potrivit unui studiu OMS
Articolul următorMiniștri ai Sănătății din G7 anunță încheierea negocierilor privitoare la normele globale aplicabile în timpul pandemiilor