Hotel cu aparatură medicală, deschis la Madrid pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

0
286

Comunitatea Madrid, regiunea cea mai afectată de coronavirus din Spania, deschide joi primul hotel dotat cu aparatură medicală din capitală pentru a trata bolnavii şi a decongestiona astfel spitalele, saturate de numărul foarte mare de cazuri, informează EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit ultimelor date oficiale, în Madrid s-au înregistrat 390 de decese din cauza coronavirusului şi 5.637 de contagieri, dintre care 491 se află în Unităţi de Terapie Intensivă.

Hotelul care va fi deschis joi, situat în apropierea Spitalului Gregorio Maranon, unul dintre cele mai mari din capitală, este primul din totalul de 40 care ar urma să devină operaţionale, cu o capacitate de 9.000 de paturi destinate pacienţilor aflaţi într-o stare mai puţin gravă, atât la debutul bolii, cât şi în faza de vindecare.

Prin această măsură, se va lăsa mai mult loc în spitale bolnavilor mai grav, înaintea vârfului epidemiei care – potrivit experţilor – încă nu a venit.

Şi în Barcelona mai multe hoteluri au pus camere la dispoziţia spitalelor, iar guvernul regional din Catalonia se gândeşte să le încorporeze în circuitul sanitar.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Apel la românii din străinătate să nu vină acasă de Paști
Articolul următor9.000 de decese la nivel mondial, cauzate de coronavirus