Hormonii sexuali, „vinovati” pentru bolile de inima la barbati

0
234

Barbatii sunt mai predispusi la bolile de inima decat femeile, din cauza hormonilor sexuali, potrivit unui studiu condus de specialistii de la Universitatea Leicester din Marea Britanie.

Pentru realizarea cercetarilor, au fost analizati 933 de barbati, cu o varsta medie de 19 ani. Specialistii s-au focusat pe modul in care hormonii masculini (estradiol, estron, testosteron si androstenedion) interactioneaza cu 3 factori de risc majori ai bolilor de inima: colesterolul, presiunea sangelui si greutatea.

Rezultatele studiului au dezvaluit ca doi dintre hormonii sexuali masculini (estradiol si estron, numiti impreuna estrogen) sunt responsabili de nivelele crescute de colesterol negativ (LDL-colesterol) si de asemeni de nivelele reduse de colesterol pozitiv (HDL-colesterol).

Cercetatorii considera ca acesti hormoni ar putea reprezenta pentru barbati factori declansatori ai unor boli cardiovasculare (precum atacul cerebral sau infarctul miocardic), chiar inaintea manifestarii simptomelor unor astfel de afectiuni.

Potrivit rezultatelor studiului, barbatii cu concentratiile cele mai mari de estron si estradion ar putea prezenta cel mai inalt grad de risc de a suferi de boli de inima.

Articolul precedentPrecizari privind dovedirea calitatii de asigurat
Articolul următorJoi, 18 Septembrie incepe BABY EXPO !