Horațiu Moldovan: Românii vor putea merge în concediu, dar cu respectarea măsurilor de prevenţie

0
72

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat că cifrele oficiale privind evoluția pandemiei în România arată că am trecut de vârf şi suntem pe pantă descendentă, iar românii vor putea merge în concediu, dar cu respectarea măsurilor de prevenție.

„Am trecut de vârf. Vârful a fost o fază de platou. În ultimele zile se constată o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic. Suntem pe pantă descendentă”, a spus Moldovan, la un post de televiziune.

De asemenea, secretarul de stat a spus că este evident că și România se află într-o zonă mai confortabilă a evoluției virusului, care se suprapune cu evoluția sezonieră a infecțiilor virale respiratorii.

Ad in title

„Ne așteptăm în sezonul cald, prin similitudine cu alte afecțiuni virale, să avem o virulență scăzută a acestei epidemii. Ne punem problema dacă ne vom confrunta cu o revenire a unui număr mai important de infectări după sezonul cald. Urmează probabil o diminuare semnificativ a acestor infecții”, a adăugat secretarul de stat.

Totodată, profesorul Horațiu Moldovan a spus că vor putea fi făcute concedii, dar cu respectarea măsurilor de prevenție, respectiv cu măști și cu evitarea aglomerărilor.

Articolul precedentVIDEO – Despre fumat și consecințele asupra sănătății, LIVE de Ziua Mondială fără Tutun
Articolul următorOpt muncitori pakistanezi au fost confirmaţi cu COVID-19 în judeţul Brăila