Guvernul aprobă Formularul de localizare a pasagerilor. De când intră în vigoare

0
86

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, că, în ședința de miercuri a Guvernului, va fi aprobat formularul de localizare a pasagerilor care intră în România. ”Prin intermediul său vom eficientiza anchetele epidemiologice și măsurile de protecție a populației”, a transmis premierul.

”Astfel, începând cu data de 20 decembrie, persoanele care vin în țara noastră trebuie să completeze formularul digital de intrare în țară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană. Noua tulăină a SARS-CoV-2 și situația epidemiologică din țară impun măsuri de restricție cât mai eficiente în România, mai ales acum, când se apropie Sărbătorile de iarnă. Formularul este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru. Prin intermediul său vom eficientiza anchetele epidemiologice și măsurile de protecție a populației. Direcțiile de Sănătate Publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei cu un cetățean infecat cu SARS-CoV-2”, a declarat premierul, înaintea începerii ședinței de Guvern de miercuri.

”Documentul trebuie completat de toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, cu trenul, mijloacele de transport rutiere sau navale”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Articolul precedentOMS: Nicio variantă a coronavirusului nu s-a răspândit până acum la fel de rapid ca Omicron
Articolul următorTrei noi cazuri de infectare cu tulpina Omicron a SARS-CoV-2, confirmate în România