Guvernul a suplimentat bugetul MS cu zece milioane de lei pentru achiziţionarea vaccinului DTPA

0
42

Guvernul a aprobat, joi, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu aproape zece milioane de lei pentru achiziţionarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA.

“La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de Guvern de astăzi, 14 octombrie 2021, proiectul de Hotărâre privind alocarea de sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății“, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Conform documentului, bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu suma de 9.984 mii, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru achiziționarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA.

“Fondurile sunt necesare pentru deblocarea și finalizarea contractului de 71.000 doze de vaccin pentru care Ministerul Sănătății are încheiat un acord cadru. Continuăm astfel imunizările din cadrul Programului național”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Articolul precedentCîțu: Am semnat proiectul privind testarea din bani proprii a angajaților din sistemul de sănătate
Articolul următorProiectul privind testarea din bani proprii a angajaților nevaccinați vizează și Ministerul Sănătăţii și CNAS